Osnovna stranica

Priprema podataka

Priprema datoteke sa podacima ključni je dio korištenja ovog poslužitelja. Molimo vas da pažljivo pročitate upute za pripremu datoteke. Posebno vodite računa o tome da je u datoteci dopušteno koristiti samo jedan od četiri znaka razdvajanja. Prije samog početka analize podataka, na stranici za unos podataka, ne zaboravite označiti koji ste znak razdvajanja koristili. Ukoliko ništa ne promijenite, poslužitelj pretpostavlja da je znak razdvajanja jedan ili više uzastopnih razmaka ili TAB znakova.

Pripremili smo nekoliko oglednih datoteka iz kojih se može vidjeti kako treba izgledati datoteka spremna za analizu. Ti primjeri mogu vam poslužiti za testiranje poslužitelja i za upoznavanje s oblikom rezultata analize podataka.

Ime datoteke na vašem računalu možete izabrati po želji. Za vrijeme obrade na poslužitelju, podaci se spremaju pod novim imenom koje odabire poslužitelj. Odmah nakon završetka analize, sve datoteke s vašim podacima biti će odstranjene s poslužitelja. Ukoliko je potrebno učiniti dodatni eksperiment s istim podacima, podaci se moraju ponovo prenijeti sa vašeg računala na poslužitelj.

Postoji nekoliko parametara pomoću kojih je do neke mjere moguće kontrolirati analizu podataka (indukciju pravila). Molimo vas da pažljivo pročitate upute za postupak slanja podataka i početak indukcije. Za prvo korištenje, dobro je koristiti vrijednosti koje su automatski odabrane.

Sigurnosne informacije

Sistem trajno ne pohranjuje korisnikove podatke, ali sistem ne uključuje posebne mjere zaštite podataka. Teoretski, korisnik nema nikakva jamstva da sistem ili čak drugi korisnici poslužitelja neće čitati ili pohraniti prenešene podatke. Ukoliko ta činjenica predstavlja korisniku problem, njegova je odgovornost da svoje podatke kodira tako da ih je nemoguće rekonstruirati. Općenito, to nije težak zadatak.

slijedeća stranica
© 2001 LIS - Institut Rudjer BoškoviŠ
Posljednja izmjena: September 08 2015 09:28:57.